2015. március 28.

Etmitte? #1

Sziasztok! :)

Először is, jó reggelt! Igen, nekem még reggel van. :D Szóval, ma jöttem nektek - Szombat alkalmából - egy ETMITTE poszttal! Tehát, Ez Történt, Mit Tegyek? :) 3 helyzetre fogom megpróbálni megtalálni a megoldást. De jól fogalmaztam...na mindegy, a lényeg az, hogy 3 helyzetet gyűjtöttem nektek össze. Nézzük is őket! :D

1. Helyzet - Tetszik egy fiú de nem merek nagyon beszélni vele és ha hülyéskedik se tudom mit csináljak mivel másképp kezelem mint a többieket. Mit tegyek?

Kiről van szó? Fiúról.
Tetszik neked? Igen.
Nem mersz beszélni vele? Ja.
Sokszor hülyéskedik? Persze. (Minden fiú szeret hülyéskedni, ezt egy életre jegyezzétek meg, csajok!)
Másképp kezeled? Aha.

Mit tegyél? Nehéz kérdés. Hát, először is, hogy érted, hogy másképp kezeled? Hogy nem mersz neki beszólni, meg ilyenek? Ezt nem értem pontosan, de akkor ezt hagyjuk ki. Szval, mit tegyél?

1. Próbálj meg alkalmazkodni hozzá! Beszállni a hülyeségeibe és a beszélgetésekbe, amikben ő is benne van. Beszélj többet vele, de ne akarj nyomulósnak látszani! Ha már napi szinten beszélgettek, akkor - ha szeretnéd - bevallhatod neki érzéseidet. Lehet, hogy ez idő alatt, miközben jobban megismered, kiszeretsz belőle, és a végén csak barátok lesztek. Egy a fontos: Soha ne próbálj nyomulni! Ha nyomulsz, azt hiszi majd, hogy többet akarsz tőle. Ami igaz, de ezt egyelőre nem kell tudnia! Higgye azt, hogy csak a barátja akarsz lenni. Próbálj közös témákat találni! Ha szeret focizni, nem kell, hogy te is imádd a focit, de nem árt, ha megnézel 1-2 meccset, így azt hiszi majd, te is benne vagy a témában. Beszélgess olyan dolgokról, amit szeret! Ezzel kicsit boldogabbá teheted. De ne feledd: Soha, de soha ne nyomulj!

2. Megpróbálsz kiszeretni belőle. Ez nehéz dolog, főleg ha minden áldott munkanapon látod, de ha le kell mondani róla, akkor le kell mondani róla. Ha nem szeretnél esetleg csalódni, jobb ez az út. Ezenkívül még ugyan úgy leírhatod neki, mit érzel, akár névtelenül is. Így pedig mosolyogva emlékezhetsz majd vissza ezekre az időkre. Ha a leveledet megtartod, és nem adod oda neki, nemcsak, hogy megkíméled magadat az esetleges visszautasítástól, de majd újra és újra el is olvashatod, ami melegséggel tölti majd el szívedet. Levelet írni a kiszemeltednek jó ötlet, megtartani viszont mégjobb!

2. Helyzet - Mi van akkor ha sok barátnőmről kiderül, hogy talán még sem olyan jó barátnők. De sokszor rengeteget segítenek. Van egy lány, aki tényleg a legjobb barátnőm és vele minden jó...De a többiekkel nem tudom mit csináljak. Osztálytársak vagyunk így nem lenne jó ha haragban lennénk. Meg hát mind jóban vagyunk. Csak ebben az évben több dologra is rájöttem velük kapcsolatban és nem éppen jó dolgokra.
Ilyenkor mit kell tenni?  Mert ha megszakítom a kapcsolatot, az senkinek sem jó.
Ahogy meg van úgy meg rossz mert tudom, hogy nem mindegyik barátnőmben bízhatok.

Kiről van szó? A barátnőidről.
Mi derült ki róluk? Hogy talán annyira nem jó barátnők.
Sokszor segítenek? Igen.
Osztálytársak vagyok? Ja.
Ha megszakítod a kapcsolatot, akkor az nem lesz jó? Persze, hogy nem, hiszen azért a barátaid sokszor segítenek.
De a mostani helyzet sem jó? Nem ám, mivel nem biztos, hogy mindegyik barátnődben megbízhatsz.

Mit tehetsz? Nehéz kérdés.

1. Megpróbálod megbeszélni velük a dolgot. Mármint, hogy mi van velük mostanában. Kezdj egy unalmas, már megszokott témával! Aztán térj át a mélyebb témákra. Próbáld nem megbántani őket! Ne beszélj túlságosan ijesztő hangnemben! Próbáld meg érzékeltetni velük, hogy egy kicsit csalódott/megbántott vagy. Ha leállnak veszekedni veled, akkor hagyd őket a francba. Úgyis ott van az a legjobb barátnőd, vele pedig mindig tudsz beszélni. Ha jól vettem ki a probléma leírásából.

2. Próbáld meg elengedni őket! Ha úgy gondolod, ezek után nem érdemlik meg, hogy a barátnőid legyenek, akkor ez a megoldás. Nehéz feladat, de ha szeretnéd, beszélhetsz velük erről a dologról. Ha ők könnyedén elengednek, neked sem szabad könnyezned. El kell fogadnod, hogy a barátnőid már nem marasztalnak. Ha pedig azért látod rajtuk, hogy nem könnyű elengedniük téged, akkor megpróbálhatjátok újrakezdeni a barátságot.

3. Helyzet - Valaki mindent elmond mindenkinek aztán meg elvárja, hogy segíts neki mindenben. De ha ellenkezel mindenki megutál. Mert igen, a padtársam kiskirálynak képzeli magát és a sok nyaligép meg ugrik minden szavára.
Ha azt mondja, utáljanak, az osztály egy része el is kezd szekálni.

Kiről van szó? Fiúról, a padtársadról.
Mit csinál? Mindent, amit elmondasz neki, elmond mindenkinek. (Fú de jól fogalmaztam.)
Mit tesz utána? Elvárja, hogy segíts neki mindenben.
Ha ellenkezel mit tesz? Megutál.
Kinek képzeli magát? Kiskirálynak. (Fú de utálom az ilyen embereket...meg a szót is...)
A sok nyaligép mit csinál? Hát persze, hogy ugrik minden szavára.

Mi a megoldás?

1. Szólsz a tanárnak. Kicsit gyerekesen hangozhat, de jó kis megoldás, ha már tényleg iszonyatosan idegesít és nem bírod őt. Ha úgy érzed, túllőtt a célon, akkor ezt kell választanod. Kapd el az ofődet szünetben, állítsd le, és először legyél kedves vele. Kérdezgesd a napjáról, hogy van, meg ilyesmi. Na jó, csak vicceltem. Jobb, ha egyből rátérsz a témára és nem kertelsz egy kicsit sem. Mond meg az osztálytársad nevét, miket szokott csinálni, és kérd a tanárnő segítségét. Persze normális hangnemben mond el neki. Ha nem hisz neked, akkor...

2. ...a tökéletes megoldás az, ha egy kicsit átmész Sherlock Holmes-ba! Ez azt jelenti, hogy mondjuk fogod a telefonod, és benyomod a hangrögzítőt óra végén. Szünetben beszélsz a sráccal, miközben a telefonod valahol el van dugva, ahol nem látszik ki. Felveszed azt is, ahogy a srác a többiekkel beszél, a végén pedig leállítod a felvételt és később megmutatod a tanárnak. Kicsit filmes megoldás, de ugyanakkor hasznos és még menő is! (y)

Szóval, ennyi lettem volna mára! Ha bármi kérésetek, kérdésetek, ötletetek, kívánságotok, javaslatotok van, írjatok nekem az almakiss001@gmail.com vagy a sweetnothingsblogspot@gmail.com címre! De írhattok a chatbe, a Kívánságok menüpontba vagy kommentben is. Viszont tartsátok észben, az Etmitte? ötleteket csakis a megadott e-mail címekre várom! Nos, szerintem én mentem is! Sziasztok! :)

LETTY

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése