2015. április 11.

Anime ajánló - Kaleido Star

Sziasztok! :)

Sokat gondolkodtam, mi legyen ezzel a poszttal, osztottam-szoroztam, és arra jutottam, hogy egy olyan dolgot fogok publikálni, ami eddig nem volt a blogon. Nyugalom, nem kell semmi durva dologra gondolni, nem fogok fejeket kaszabolni és a képeket kirakni. Nem, nem fogok, nyugi. Csupán egy animét fogok beajánlani minden egyes emberkének.

Húúú, oh my god, most leszakad a plafon! Jó, remélem, azért nem fog. De először is, egy kis ismertető azoknak, akik nem tudják, mi az az anime.

Az anime (アニメ, ejtése [anime], az „animation” szó rövidüléséből) a rajzfilm általános elnevezése Japánban, a szigetországon kívül a japán stílusú rajzfilmek összefoglaló neve. A műfaj eredeti hazájában több korosztályt is megcéloz, és az élőszereplős filmekhez hasonlóan készülnek az idősebbek számára is például romantikus, komikus, akció- és drámaanimék, sőt erotikus, pornográf tartalmúak is.

(Forrás: Wikipédia)

A saját szavaimmal élve, az anime tulajdonképpen a japán rajzfilmek/mesék összefoglaló neve. Rengeteg anime létezik, több műfajban. Vannak például romantikus animék, yurik vagy yaoik, hentaik, és még sok más. A most bemutatondó animét én igazából nem tudnám egy adott kategóriába sorolni, mert egy kicsit minden van benne. Szerelem, komédia, dráma, vidámság és szomorúság. A legjobb idézet, amivel jellemezni tudnám, egyértelműen az, hogy Küzdj az álmaidért és ne add fel őket! Mert ez az anime tulajdonképpen pont erről szól. Arról, hogy az álmaink mennyire fontosak és mennyire sok mindent megteszünk értük. Kaleido Star.

Az alaptörténet körülbelül annyi, hogy Sora Naegino - akinek mindig elfelejtem, hogyan kell írni a nevét - 15 évesen, szülőhelyétől, Japántól elszakadva Amerikába (?) indul, hogy teljesítse élete álmát és csatlakozzon a Kaleido Színpadhoz. Ugyan, az élet nem ilyen könnyű, Sorának időközben ellopják a bőröndjét és a rendőrség sem huny szemet a kiscsaj felett, ők abban tévhitben élnek, hogy szökött gyerek. Szerencsére a lány ügyes atlétikai (?) képességeinek köszönhetően legyőzi a rablót és a zsaruk sem engednek rá, sőt, az egyik nagydarab rendfelügyelő még segít is neki eljutni a Színpadhoz. Bár a meghallgatást lekési, és még példaképe, Leila Hamilton is leoltja őt (Mi itt a színházban nem tűrjük a késéseket! Mindig is kedvenc szereplőm volt Leila...na jó, elsőre félre ismertem. Később derül csak ki, hogy tényleg egy jó ember. :3), Ken Robbins szíve megesik a lányon, és megengedi neki, hogy nézzen körül a színfalak mögött. Egy baleset folytán az egyik szereplővel baj történik, és a főnök, Kalos Eido Sorát kéri meg, hogy ugorjon be helyette. A lány az első szereplése előtt rettenetesen izgul és rengeteget ront, amikor is egy fiatalabb kislány az első sorokban feláll, és azt kiáltja: 'Hajrá, nyuszika!', ezzel utalva Sora nyulas jelmezére. Kedves főszereplőnknek ezt juttatja eszébe, hogy tulajdonképpen ő is kis korában esett bele a Kaleido Színpad című pöcegödörbe, ahonnan aztán nincs kiút, így mindent beleadva alakítja a legjobb nyúl szerepét, amit - megjegyzem - talán maga, a húsvéti nyuszi is jobban csinálna. Főhősünket elvakítja a hírnév (idontknowwhatisitbutitsfun), így segítségére siet a hírhedt álompasi, Christian Grey 2.0, aka Yuri. (Pont az a neve, mint a fiú x fiúnak az anime műfajában. Aha.) Leila persze lehordja a sárga földig, szerinte nincs helye a színpadon, de Kanos (igen) azt mondja, sokra viheti még. És innentől indulnak be az események. Sora nehezen illeszkedik be, 'barátai' már első nap rásózzák az egész munkát, ráadásul egy véletlen folytán Leila-nak is tett egy körülbelül lehetetlen ígéretet, miszerint egy hét alatt lenyomja az aranyspárgát. (Miszerint egy hét alatt megcsinálja az aranyfőnixet.) Aztán, jön Milu boci meg a lila hajú komikus gyerek, és együtt vágnak bele a nagyvilágba. Nem. A Kaleido Színpad világába.

Szerintem ennyi is lett volna ez a 'rövidke' kis anime ajánló, remélem, párotoknak meghoztam a kedvét és tetszett ez a poszt! Ha így történt, pipáljatok, kommenteljetek, és ha tetszik a blog, iratkozzatok fel, hogy mindig kapjatok értesítést, ha új poszt jön! Sziasztok! :)

(Ha esetleg valaki keresi az animét, YouTube-on és Indavideón szintén fent van.)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése