2015. április 6.

Dráma darab

Sziasztok! :)

Ez egy kicsikét rendhagyó poszt lesz, hiszen ti ezt nem tudjátok, de a sulin belül járok egy dráma szakkörre még jó pár osztálytársammal/évfolyamtársammal együtt. Május végén egy darabot fogunk együtt előadni, amire a tanár, egy jó fej, huszonéves srác fog úgymond 'felkészíteni'. Már megvan, hogy mi lesz a darab alapja, illetve egy-két jelenetet is kitaláltunk már a csajokkal, és arra gondoltam, megoszthatnám veletek ezeket a dolgokat. Egyébként pedig egy krimit fogunk előadni. Majd ha gondoljátok, megírhatjátok kommentben, hogy mi tetszett és mi nem. Na de nem pofázok tovább, csapjunk bele a lecsóba!

A történet alapja hat életvidám lány és egyetlen fiú. A karaktereknek egytől egyig ki van alakítva a személyisége, lentebb olvashattok róluk.

Lucy: Alapvetően kedves lány, de amikor mérges, akkor jobb, ha a közelébe sem mész, mert nagyon durva tud lenni. Egyébként pedig átlagos lány, lyukat tud beszélni az ember hasába és ha vicces kedvében van, akkor valószínűleg te már nem élsz, mert belefulladtál a röhögésbe attól a tréfától, amit kieszelt. Van egy barátja, Peter, és tulajdonképpen ők ketten a főszereplők. (Most mindenki azt hiheti, hogy ez bizony én vagyok, mert annyira hasonlít rám. Az elképzelés jó, valóban száz százalékig magamat látom ebben a szereplőben, de ezt a karaktert a barátnőm alakítja. Akire egyébként szintén teljes mértékben igazak a felsorolt tulajdonságok.)

Molly (Ezt a karaktert játszom én!): Általában kicsit bunkó, csípős beszólásai vannak, de amikor a barátnőivel van, iszonyú kedves. Nem engedi olyan könnyen közel magához az embereket, zárkózottabb típus, sok problémája van, de társai igyekeznek segíteni neki mindenben és így láthatóan könnyebb az élet. A legjellemzőbb tulajdonsága nyilvánvalóan nem más, mint hogy utálja a férfiakat és elutasít mindent, amik velük kapcsolatosak. A barátnői néha ezzel is szokták ugratni, bár csak akkor, amikor Molly nagyon elemében van, mert nem szeretnék megbántani vagy esetleg lelombozni, ha amúgy is rossz kedve van. Az iróniának és a cinizmusnak él, de szereti még a fárasztó vicceket és a zöldségeket. (Igen, a zöldségeket is szereti, ami azért is furcsa, mert én a paradicsomon kívül egytől egyig utálom őket.)

Emily és Emma: Ikrek. Mindenki együtt ismeri őket, külön-külön még a vécére sem szoktak menni. Azok közé az ikerpárok közé tartoznak, akik tényleg hasonlítanak, sőt, azok közé az ikerpárok közé tartoznak, akiket nem lehet megkülönböztetni. Imádják egymást, de rengetegszer hajba kapnak, legtöbbször pedig édes semmiségeken. Például, hogy ki hagyta a szennyesét a nappaliban, ki mondta ki előbb az adott mondatot, ki a soros a rendrakásnál, és még sorolhatnám az okokat életem végéig, de inkább nem teszem. Legyen elég annyi róluk, hogy írtóra hasonlítanak és tulajdonképpen nem csak a külsejük, de az ízlésük is. Egyszerre tökéletesen egyformák és tökéletesen ellentétek. Hát nem imádni valók?

Kate: Mindenki úgy ismeri, mint a számítógépzseni-csaj. Kate igazán fiús kinézetű, és tulajdonképpen ha nem lennének mellei, mindenki úgy könyvelné el, mint a 'fiú'. Már így is sokan transzfesztitának nézik vagy kiközösítik, ami nyilvánvalóan egyik embernek sem esik jól, de vele vannak barátnői és ez sokat segít neki. Végtére is, nem ő tehet arról, hogy ő nem jön lázba a 'körömlakk' szótól, vagy épp nem szereti sminkben magát, nem babrál sokat az öltözködéssel, és hasonlók. Sokkal inkább a készítőjét kellene okolni, hogy ilyennek alkotta meg, de hát ebbe az emberek már nem gondolnak bele. Kate imádja a számítógépeket, és mindent, ami azokkal kapcsolatos. Elrettentően pozitív gondolkodással rendelkezik, amit sokan nem néznének ki belőle. Egyébként pedig kedves, erős és jól bírja a kritikát.

Sarah: Kissé nyávogós, plázacica fajta. Sokan elkönyvelték buta libának, mert valóban nem tud sok mindent, de az általános iskola nyolc évét azért ő is kijárta, bár nem nézhető ki belőle. Azért kedves lány, de rettenetesen buta, és lassú a felfogási képessége. Elsőre senkinek sem szimpatikus, és úgy vannak vele, hogy 'én ezzel tuti nem bírnám ki egy napnál tovább', pedig csak meg kéne ismerni, és rájönni, hogy a 'hisztis picsa' tud iszonyatosan jó barát is lenni. Lelkileg erős lány, magabiztos és kedves. Utálja, ha csúfolják, pedig ez azért elég sokszor előfordul. Ő csak azt mondja magáról: 'Lehet, hogy kicsit más vagyok, mint a többiek. És akkor mi van?'

Peter: Tulajdonképpen normális fiú. Bármit megtenne a barátnőjéért, de tényleg bármit. Ha beugrik a kútba, megy utána. Ha leugrik egy hegyről, megy utána. Ha megeszik egy tigrist kis darabokra vágva, Peternek is muszáj megennie egyet. Jóképű, de nem büszkélkedik vele, hogy ő most jaj de nagyon menő csávó. Néha keveredik csak rossz dolgokba, viszont ezekből csak nagyon nehezen mászik ki, emiatt volt már pár elég durva vitájuk Lucy-val, de eddig mindegyik összekapás után kibékültek és megígérték egymásnak, hogy életük végéig együtt maradnak.

A karakterekről szerintem ennyit is. Mivel este van, és lassan mennem kell, csak a történet alap sztoriját írom le nektek, aztán holnap, majd ha szeretnétek, leírhatok 1-2 jelenetet. :)

Szóval. A történet úgy kezdődik, hogy bemondják a tévében: Ellopták a királynő gyémántgyűrűjét (A történet Londonban játszódik.), mi pedig meg akarjuk keresni. A nyomravezetőt tízezer angol fonttal jutalmazzák, Sarah itt értetlenkedik kicsit, nem érdekes. Aztán hazajön Peter, látszólag gondterhelten, miközben Kate már be is kapcsolta számítógépét, és a központi kamerarendszert próbálja feltörni. Hamar sikerül is neki, amikor is meglátja, hogy a felvételen Peter található. Először azt hiszi, Peter lopta el a gyűrűt, de később kiderül, hogy Peter csak az utcán sétálgatott, amikor is egy fekete ruhás alak szaladt el mellette, kinek táska esett ki a kezéből. Utána akart kiáltani, hogy 'Uram, ezt elejtette!', de hirtelen hangos szirénaszót hallott és megijedt, így inkább hazafutott a táskával. Nem tudják, mit csináljanak, hiszen a bíróság ezt a sztorit nem fogja elhinni. Peter előáll azzal az ötlettel, hogy megvárja, míg lecsendesedik a vihar, majd pár hónap múlva szépen megkéri Lucy kezét. Kate természetesen letargikus állapotba kerül, rettentően izgatott lesz, majd visszatér önmagához, és megtalálja a tökéletes megoldást. Letörli a kamerafelvételeket az internetről, majd megígéri, hogy nem szól senkinek az esküvőről, sőt, elindítja hamis nyomon a lányokat a keresésben, és ő, sőt, Peter is velük fog menni. A fiú pedig úgy tesz, mint ha mi sem történt volna. Kate ezt megfogadja, és Peternek sincs kivetnivalója az ötlet ellen. Mi pedig nyomozni kezdünk!

Körülbelül itt végződik az első jelenet, szóval, szerintem ennyi is lett volna ez a bejegyzés. Észrevehettétek, hogy mostanában hosszabb posztokat hoztam nektek érdekes témákkal, mivel szeretnék egy kis kárpótlást azért, mert lusta voltam bejegyzéseket írni. :) Próbálom behozni a lemaradásomat és hosszú posztokat produkálni egyszerre, bár ez a kettő így nehéz, de remélem még a szünetben sikerül visszaállnom a rendre. Ha tetszett nektek ez a bejegyzés, pipáljatok, kommenteljetek, és ha nagyon tetszik nektek a blog, iratkozzatok fel, hogy mindig kapjatok értesítést, ha új poszt jön. :) Szóval, ennyi lettem volna mára. Jó éjt mindenkinek, és szép álmokat! Sziasztok! :)

LETTY

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése