2015. március 24.

A siker - Mindenki sikeres akar lenni, de nem tudja, mi van mögötte.

Sziasztok!

Itt is lennék a mai cikkel. Hogy miről is lesz szó? A sikerről. Nem rég találkoztam ezzel a roppant érdekes témával, és arra gondoltam, mindenképp kell csinálni erről egy cikket. És hát, itt van. Olvassátok egészséggel.

A mai világban mindenki sikeres akar lenni. Az most mindegy, hogy miben, hiszen ezerféle variáció létezik. De ne mond, hogy még nem képzelted el, ahogy megtapsolnak, ahogy megdicsérnek, ahogy elismernek. És ez mindenkit örömmel tölt el. De abba nem gondolnak bele ezek az emberek, hogy mi áll e mögött. Mert akár hiszitek, akár nem, a sikerért meg kell dolgozni. Többféle siker létezik, de mindegyikért tenni kell valamit. Hogy milyen siker típusok vannak? Nézzük.

1. Sport

Szerintem ez a legnehezebb mind közül. Mert ha azt mondod, az az álmod, hogy híres balett táncossá válj, akkor mindenki ki fog röhögni, vagy azt mondják, túl sokat akarsz. Álmodozol, miközben nincs semmid. Lehet, hogy ez vissza fog tántorítani, de nem szabad feladni. Ha már ebben a szakaszban kétségeid vannak, amikor még el sem kezdted, jobb, ha félrelépsz. De ha mégis elszántad magad, és kitaláltad, hogy te bizony balett táncos leszel, akkor fel kell készülnöd arra, hogy ezt az utat csak egyedül tudod majd végigjárni. Nem fog segíteni senkit, maximum az edződ, de ő csak támogatni fog. Neked kell haladnod, és rettenetes megpróbáltatásokkal teli úton kell haladnod. Kegyetlenül nehéz lesz, de nem szabad közben lemaradnod. Aki lemarad, az kimarad, az lemorzsolódik. Rettenetesen sokat kell majd gyakorolnod és rettenetes iramot kell diktálnod. És ha kikerülsz az országos versenyre, nincs más dolgod, mint jobb lenni önmagadnál. Ledönteni a saját határaidat.

2. Tanulás

Nehezen megy a tanulás, de te eldöntötted, hogy komoly tanszaki versenyeken fogsz indulni? Rendben. És? Akkor mi van? Oké, szép álom, meg minden, de előbb valamit le kéne tenni az asztalra, kisbabus! Két fajta réteg van ilyenkor: Aki elkezdi, és pár nap után feladja. Lehet, nem megy neki, lehet, nem bírja, lehet, csak 1-2 hétre, lehet, örökre. És van a másik réteg: Aki elhatározza, hogy igen, én bizony bebizonyítom, hogy én tudok olyan jó lenni, mint mások. Szuper, már van magabiztosságod. Már csak meg kell csinálnod. Eleinte nehéz lesz, nem kicsit, mert küzdened kell a leckével, de szép lassan már annyira belerázódsz, hogy azt fogod észrevenni, sokkal könnyebben megy az adott tantárgy. És ha így folytatod, egyre jobb jegyeket érsz majd el. Jobb és jobb leszel. Itt már lazíthatsz kicsit, de ne feledd, a figyelmed nem lankadhat, bármelyik pillanatban becsaphatnak. És akkor ott van a végső megmérettetés, amikor azt érzed, hogy igen, végre sikerült.

Most hirtelen ennyi fajta sikert tudtam összeszedni. Ha esetleg ti tudtok még többet mondani, nyugodtan írjatok a komment szekcióba. Megírhatjátok a véleményeteket is a témával kapcsolatban, örülni fogok neki. :) Remélem, sikerült kicsit elgondolkodtatnom titeket. Ne feledjétek: Soha ne adjátok fel az álmaitokat!

Szerintem ennyi lettem volna, megyek is. Sziasztok! :)

LETTY

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése